Почетна Планирање и совети Кума на свадба, улога и задолженија

Кума на свадба, улога и задолженија

Да се ​​биде кума е секогаш голема чест. Без разлика дали се работи за свадба или раѓање на бебе, секогаш ќе падне голема одговорност врз нас. Поради оваа причина, денес ќе го посветиме овој простор да зборуваме за сите нив, за оние што се веќе и за оние што ќе бидат. Затоа што без сомнение доаѓа клучен момент во нивните животи и тој, на овој или оној начин, ќе има големо влијание.

Функции да се биде кума на свадба

Вистина е дека не само што ќе ја има својата водечка улога на денот на венчавката, туку неговите функции веќе почнуваат и претходно. Иако логично не е задолжително, може да биде многу корисно. Бидејќи од една страна тоа ќе биде максимална поддршка за парот кој е пред брак. Затоа, може да паднат и одредени задачи, за парот да нема толкав стрес во организацијата.

  • Може да помогне со подготовките: Како што рековме, тоа е алтернатива за да се затворат одредени детали од свадбата и невестата и младоженецот да не можат да се грижат.
  • Тие секогаш ќе бидат покрај парот, советување.
  • Тие го придружуваат младоженецот до олтарот: Без сомнение, таа е една од најважните функции. Затоа што кога ќе дојде големиот момент, тие ќе бидат оние кои ќе одат рака под рака со младоженецот на церемонијата.
  • ќе ги послужи гостите: Како една од главните забави, обично е задолжена и за разговор со гостите, во моменти кога невестата и младоженецот не се таму или не се пристигнати.
  • поздравување и пречек на гости:  Но секако дека може да ги придружува и кумата која исто така ќе ги поздрави сите присутни.

Што плаќа кумата на свадба?

Вообичаено е кумовите да имаат еден од најголемите подароци, но тие имаат и обврски при плаќањето на венчавката во црква и останати ситни трошоци.

Функции да се биде кума за крштевање!

Во овој случај, да се биде кума ќе биде доживотна улога за вашето кумче. Имено, мора да бидете присутни за него, да бидете пример за малиот, да помагате во секое време на децата и родителите доколку им треба. Давањето совети и припадноста кон нивниот живот е нешто што и тие многу ќе го ценат и секако, тоа е уште една од задачите на кумовите. Вие секогаш ќе бидете точка на поддршка и како таква, уште една од најважните луѓе во неговиот живот.

А ти дали си или си била кума?