March 2, 2024

Сигурни сум дека сте слушнале некој шанкер да се пофали дека пивото му е ладно како насмевка на свекрва, на другарките веројатно им здосадило што свекрва ти ги полудува… Култот на омраза кон свекрвата е стар колку и самата институција на семејството, а вие се надевавте (хахаха, се надевавте) да не ти се падне ‘ѓаволот’, кога тоа…
Те разгалува кога и се сака. Таа ви кажува дека вашата храна е ваква или таква. Ви вели дека не сте добра сопруга, дека сте се здебелиле многу или дека не јадете ништо. Постојано ви го трие носот што не ги воспитувате децата на вистински начин, дека во нејзино време мајката била столб на семејството, а вие никогаш не сте дома, премногу пушите и не го доите детето. … Но, мора да трпиш…

Како???

ПРВО, НЕ ГО ТЕРАЈ СВОЈОТ МАЖ ДА ИЗБИРА

Кога вашиот син ќе порасне, нема да сакате да ве отфрли за друга жена. Колку и да е тешка, немојте да поставувате глупави ултиматуми, бидејќи една е мајка и не може да се разведе од неа. Секогаш кога ќе му кажеш на маж ти како се однесува и дека е лошо воспитан, колку и да е разумен и да си во право, сепак малку ја навредуваш и неговата мајка. Имајте го тоа на ум. Замолете го да разговара со неа ако треба, но обидете се да го кажете тоа со нежен тон и без лутина.

РАЗБЕРИ ЈА

Обидете се да ја видите и нејзината гледна точка. Мислиш дека и е лесно? Веројатно не знае каде е во новиве текови во општеството технологијата итн. Колку работи се промениле од нејзината младост. Во климактериум е. Државата три пати се “распадна” откако таа се роди. . Нејзиното детенце, кое плачеше по неа кога оди во тоалет, сега едвај ја забележува. Размислете која е причината за нејзиното однесување и одговорете на се со љубов и разбирање.

ИЗГРАДЕТЕ ВРСКА

Оддалечете се од вашата ситуација за момент и свртете ја страницата во вашата глава. Изнесете ја на пијачка, разговарајте како пријателки – ако каже нешто негативно, реченицата што ќе ве спаси е – ТОЛКУ ТЕ САКАМ И ТЕ ПОЧИТУВАМ И ПОРАДИ ТОА ТОЛКУ МНОГУ МЕ БОЛУВААТ ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ.

Нема шанси да не и го симнете гардот. Прашајте ја за совет за готвење, пофалете ја – во најлош случај другите ќе видат дека не сте вие ​​причината за проблемот, туку таа.

НАЈДЕТЕ СЛИЧНОСТИ

Велат дека мажите бараат мајка во партнерката – мора да имате нешто заедничко, ако ништо друго барем го сакате истиот маж. Благодарам што го воспита толку добро. Ако можеби и двајцата сакате уметност, поканете ја на изложба. Ако и двајцата сакате да готвите, купете ѝ книга за готвење.

Подгответе многу љубов и трпение, ситуацијата ќе се реши. Направете ја ваш сојузник, а не непријател, бидејќи никој не може да ви помогне така во бракот, бидејќи таа најдобро го познава вашиот сопруг.